Sneltoetsen in plaats van muisklikken (met spiekbriefje!)

Sneltoetsen in plaats van muisklikken (met spiekbriefje!)

sneltoetsen = toetsenbord toetscombinaties Ooit moest je sneltoets-combinaties uit je hoofd leren om überhaupt een computer te gebruiken. Toen kwam de muis en werden we allemaal lui. Je hoefde geen sneltoetsen meer te onthouden, je kon gewoon lekker klikken. Dat hand-oog coördinatie spelletje was een tijdje leuk, maar we ondervinden steeds meer dat het niet echt efficiënt werkt. Zo gek waren die toetscombinaties dus eigenlijk ook weer niet. Maar welke sneltoetsen moet je nou echt weten?

Spiekbriefje

Op deze pagina van Slimmerwerkencoach.nl is een selectie gemaakt van de beste sneltoetsen voor slimmer werken. Zelfs de vorm is slim. Je kunt het papier dubbelzijdig printen, in drieën vouwen en onder je toetsenbord bewaren. Begin eerst met het leren van de sneltoetsen boven de eerste vouw. Zodra je die kunt dromen, dan draai je het spiekbriefje om en ga je nog een stapje verder. Bron: Lifehacking.nl.

Nog veel en veel meer tips en toetscombinaties vind je op de pagina Windows besturen met toetsen van Henk Dalmolen.

Meer weten over goed instellen en gebruiken van de werkplek? Zakenmasseurs levert gediplomeerde werkplekadviseurs die u kunnen adviseren! Neem contact op met Zakenmasseurs voor meer informatie.

Medewerkers
One Comment
  1. […] gebruik de muis zo min mogelijk, gebruik liever sneltoetsen. Zie ook dit artikel, en bijvoorbeeld http://www.sneltoetsen.com. Laat tijdens het muizen de arm op de armsteun of het werkblad […]

Comments are closed.

error: Content is protected !!