Zakenmasseurs

Opleiding

Het begon allemaal in september 2003, met een cursus Klassieke Massage. Ik werkte nog in loondienst in de automatisering, en ging deze cursus doen omdat ik graag meer massagetechnieken wilde leren. Het doel was nog puur ‘huishoudelijk gebruik’. Gaandeweg de opleiding werd me duidelijk dat ik daarmee ook mijn brood zou kunnen gaan verdienen, en die gedachte sprak me steeds meer aan. Na de Klassieke Massage volgden nog Voetreflexologie en Segmentale Massage, en de theoretische modules Anatomie, Fysiologie en Pathologie. Met deze zes bij elkaar was ik gediplomeerd massagetherapeut!

Massagepraktijk Martin Velthuizen

Inmiddels had ik afscheid genomen van mijn toenmalige werkgever en ben toen gestart met mijn eigen bedrijf. Per 1 januari 2005 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel als Massagepraktijk Martin Velthuizen. In tegenstelling tot veel van mijn collega’s had ik geen “praktijk aan huis” maar huurde ik praktijkruimte in het Medisch Centrum Zuidersingel in Assen.

De praktijk begon lekker te lopen en ik masseerde intussen ook bij een sauna, maar ik miste de gezellige en leerzame cursussen. Er was nog één cursus die ik niet gedaan had: StoelShiatsu. Dat had me tot dan toe niet zo aangesproken, maar nadat ik van een medecursist hoorde dat het heerlijk ontspannend was (om te doen) heb ik me toch aangemeld.

Stoelmassage

Al tijdens de cursus ging ik met een paar collega’s mee om te masseren “op locatie”. Het was een hartstikke leuke dag en ik had er het cursusgeld al royaal mee terugverdiend. Dat smaakte naar meer, dus ik ging mij, naast de praktijk en de massages in de sauna, ook richten op stoelmassage bij bedrijven. En met succes, want al snel had ik zelf een vaste opdracht in Assen en werd ik regelmatig ingezet door collega-stoelmasseurs. In 2008 kon ik de handelsnaam Zakenmasseurs overnemen van een collega.

Zakenmasseurs

Met Zakenmasseurs ga ik naar bedrijven om stoelmassages te geven. Soms kan of wil ik een opdracht niet zelf uitvoeren, en dan huur ik een collega in. Ik heb veel collega-stoelmasseurs, want ik geef ook al jaren een cursus stoelmassage. Vaak zet ik ex-cursisten in voor opdrachten.

Zakenmasseurs heeft een netwerk van meer dan 200 gediplomeerde stoelmasseurs die ingezet kunnen worden voor opdrachten stoelmassage bij bedrijven. Deze gediplomeerde stoelmasseurs komen uit verschillende disciplines, waaronder:

  • fysiotherapeuten
  • massagetherapeuten
  • (sport-)masseurs
  • shiatsu-therapeuten

Voor alle masseurs geldt dat ze een uitgebreide opleiding op (para-)medisch gebied hebben afgerond, aangevuld met een opleiding stoelmassage.

Beroepsverenigingen stoelmasseurs

De gediplomeerde stoelmasseurs die door Zakenmasseurs worden ingezet zijn aangesloten bij een of meerdere van onderstaande beroepsverenigingen.
beroepsvereniging voor gediplomeerde stoelmasseursnederlands genootschap voor sportmassage ngsnederlandse vereniging van soma therapeuten nvstneuro musculaire therapeuten nederland nmtnstichting belangen associatie therapeut en consument batcnederlandse federatie gezondheidszorg nfghbo register beroepsbeoefenaren natuurlijk gezondheidszorg rbngnederlandse brancheorganisatie van sportverzorgers en masseurs nbsmvereniging van nederlandse reflexzone therapeuten vnrt

Opleiding stoelmassage

Zakenmasseurs verzorgt zelf regelmatig een cursus stoelmassage. In deze cursus stoelmassage wordt de werkwijze van Zakenmasseurs aangeleerd. De cursus wordt afgesloten met een examen stoelmassage.

Nascholing stoelmassage

Na de cursus of opleiding stoelmassage is het belangrijk dat een stoelmasseur zich blijft scholen. De Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs organiseert hiervoor ieder jaar een aantal bijeenkomsten. Veel (ex-)cursisten, maar ook andere stoelmasseurs komen graag naar deze bijeenkomsten voor het aanleren van nieuwe technieken, uitwisselen van ervaringen, etc.