Ongezonde werkdruk vaak oorzaak ziekteverzuim

Ongezonde werkdruk vaak oorzaak ziekteverzuim

ongezonde werkdruk verzuipt medewerkersMinister Asscher over ongezonde werkdruk:

Ik zie de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting als één van de grote uitdagingen waar we de komende jaren voor staan. Om te voorkomen dat mensen ziek worden van de werkdruk. Om te zorgen dat mensen gezond, en met plezier, door kunnen blijven werken.

Dat zei minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) woensdag 15 mei 2013 op de eerste bijeenkomst van het Forum Gezond en Veilig Werken. Het forum wordt door het ministerie georganiseerd. Werkgevers en werknemers, deskundigen en verzekeraars wisselen hier ervaringen uit.

Doe iets aan ongezonde werkdruk: stoelmassages van Zakenmasseurs geven uw medewerkers de nodige rust en ontspanning. Zie hieronder hoe u het ziekteverzuim kunt verlagen!

Op de bijeenkomst presenteerde de minister cijfers uit de nieuwste Arbobalans, die TNO in opdracht van het ministerie heeft gemaakt. Uit onderzoek van TNO blijkt dat vier op de tien werknemers in Nederland het gevoel hebben veel te moeten doen en erg snel te moeten werken. Ruim één op de acht werknemers heeft last van burn-outklachten. Werkdruk wordt door werknemers en werkgevers het meest genoemd als achterliggende oorzaak van ziekteverzuim door het werk.

De minister pleit voor een brede aanpak van het psychosociale arbeidsbelasting: “Niet alleen met maatregelen uit Den Haag, maar vooral met aanpassingen op de werkvloer.”

Wat kunt u doen tegen ongezonde werkdruk?

Niks mis met hard werken en enige werkdruk – als er ook maar iets tegenover staat. Regelmatig een moment van diepe ontspanning helpt medewerkers om goed en geconcentreerd te blijven werken, en voorkomt ziekteverzuim. Bedrijfsmassage (stoelmassage op locatie) van Zakenmasseurs wordt zeer gewaardeerd door zowel medewerkers als opdrachtgevers.

Neem contact op met Zakenmasseurs: telefonisch via 06-1888 6199, via e-mail naar martin@zakenmasseurs.nl of via de contactpagina. Of maak het uzelf gemakkelijk en laat Zakenmasseurs contact met ú opnemen!    Nieuws , , , , , ,
    error: Content is protected !!