Modernisering ziektewet: ook zieke flexwerker kost geld

Modernisering ziektewet: ook zieke flexwerker kost geld

modernisering ziektewetOp dit moment kost het een werkgever niets als een flexwerker aan het einde van zijn of haar contract de ziektewet ingaat. Maar per 1 januari 2014 gaan werkgevers de gevolgen merken van de Modernisering Ziektewet. Op Personeelsnet staat een interessant artikel waar het allemaal goed staat uitgelegd. Personeelsnet is een portal voor medewerkers in de HR-branche.

Verzuimbeleid voor flexwerkers

Waarom het nodig is om ook voor flexwerkers verzuimbeleid te ontwikkelen wordt duidelijk uitgelegd in het artikel. Heel kort samengevat: ook een zieke flexwerker gaat geld kosten!

Werkgevers gaan vanaf 1 januari 2014 betalen voor flexwerkers die ziek zijn als hun tijdelijke contract afloopt. Nu verdwijnen deze tijdelijke krachten nog in Ziektewet, maar binnenkort blijven werkgevers verantwoordelijk voor hun zieke flexwerkers, ook financieel. HR moet flexwerkers dus meenemen in het verzuimbeleid, omdat de werkgever anders flink wordt aangeslagen voor ziek flexibel personeel.

Werkgevers die vanaf 2012 flexwerkers hadden waaraan een ziektewetuitkering is uitbetaald na het einde van hun dienstverband, worden vanaf 2014 doorbelast in de nieuwe gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk).

bron: Nieuwe ziektewet: betalen per zieke flexwerker vanaf 2014

Overige wijzigingen door Modernisering Ziektewet

Naast de wijzigingen voor flexwerkers verandert er door de wet Modernisering Ziektewet nog veel meer. De opbouw van de premie WW wijzigt, de gedifferentieerde premie WGA vervalt en hiervoor in de plaats komt een gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). Het maakt dan ook nog verschil of een werkgever eigenrisicodrager is voor ZW en/of WGA. In het artikel op Personeelsnet staat het overzichtelijk in schema’s. Daar staat ook een link naar de Premiewijzer van de UWV, waar een schatting gemaakt kan worden van de hoogte van de premie voor die Werkhervattingskas.

Besparen op kosten van ziekteverzuim?

Stoelmassage van Zakenmasseurs is een investering in de gezondheid van uw personeel die zichzelf snel terugverdient met een hoog rendement. Mogen wij u dat eens komen voorrekenen? Bel met Zakenmasseurs op 06-1888 6199 voor een afspraak voor een nadere kennismaking. Of laat hieronder uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.    Nieuws
    error: Content is protected !!