10 november: Dag van de Mantelzorg

10 november: Dag van de Mantelzorg

dag van de mantelzorgDe Dag van de Mantelzorg is een jaarlijks evenement op 10 november waarbij mantelzorgers extra waardering krijgen voor hun waardevolle werk.

Mantelzorgers

Wat is een Mantelzorger? Mantelzorgers zorgen intensief voor een gehandicapte, bejaarde of chronisch zieke. Dat kan de echtgenoot, een kind of een van de ouders zijn. Maar ze kunnen ook zorgen voor een vriend(in), kennis of buurvrouw. Ook dat is mantelzorg.

De meer dan 1,3 miljoen mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. Ze bieden onbetaald een of andere vorm van mantelzorg, uit persoonlijke betrokkenheid of uit noodzaak. Vaak is de hulp van huishoudelijke aard, zoals (helpen met) schoonmaken, de was doen en koken. Als iemand erg veel verzorging nodig heeft wordt de mantelzorg een taak die dag en nacht doorgaat. En vaak komt het leeuwendeel van de zorg op één persoon neer, de vaste verzorger.

Dag van de Mantelzorg

Maar wie zorgt er voor de mantelzorgers? Gelukkig krijgen ze veel ondersteuning door de inzet van vrijwilligers en door netwerken van mantelzorgers onderling die elkaar ondersteunen bij dit belangrijke werk.

Ook is er de Dag van de Mantelzorg: een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te geven aan de vele mantelzorgers en ze op een speciale dag in het jaar eens extra in het zonnetje te zetten. De Dag van de Mantelzorg is altijd op 10 november. Zorginstellingen, welzijnsorganisaties, gemeenten, verenigingen en werkgevers in heel Nederland organiseren op of rond 10 november iets bijzonders, speciaal voor de mantelzorgers.

Dag van de Mantelzorg

logo MezzoDe informele zorg staat onder druk door de bezuinigingen in de zorg. Mantelzorgers lijken steeds meer het antwoord te zijn op de tekorten in de zorg. De Dag van de Mantelzorg zet mantelzorgers centraal en vraagt aandacht voor mantelzorgers door landelijke publiciteit en lokale activiteiten. Meer informatie is te vinden bij de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg: Mezzo. Mezzo zet zich in voor mantelzorgers en verstevigt hun positie.

Stoelmassage op de Dag van de Mantelzorg

Instellingen organiseren op de Dag van de Mantelzorg vaak een ‘verwen-evenement’ waar de mantelzorgers in het zonnetje gezet worden. Stoelmassage van Zakenmasseurs op zo’n evenement wordt altijd zeer gewaardeerd! Maar de ‘zorgvrager’ kan ook zélf zijn of haar mantelzorger op een originele manier bedanken voor de inzet met een stoelmassage. Een ervaring om nooit te vergeten! Bel Zakenmasseurs op 085‑4015 186, of laat hieronder uw telefoonnummer achter en u wordt teruggebeld.    Bijzondere dagen
    error: Content is protected !!