Ontwikkelingen omtrent burn-out

Ontwikkelingen omtrent burn-out

stoelmassage bij burn-outIn NRC Weekend van 11/12 juni 2011 stond een artikel met de kop “Snel weer aan het werk is het beste medicijn bij burn-out”. In het artikel een aantal voorbeelden van mensen die door mentale overbelasting lichamelijke en vooral psychische klachten ontwikkelden: geen energie meer, nerveus, emotioneel, enz.

Het komt heel veel voor. Volgens het onderzoek ‘Geestelijke ongezondheid in Nederland’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek kampt 1 op de 7 volwassen Nederlanders met psychische klachten zoals een burn-out, flinke vermoeidheid, weinig energie of een (lichte) depressie. En dit is goed voor maar liefst 30% van het ziekteverzuim bij bedrijven! Dit soort klachten leidt vaak ook tot een langdurig en herhaald ziekteverzuim. Psychische klachten veroorzaken 30% van de instroom in de WIA.

Zat je vroeger met burn-out soms wel een jaar op de bank, uit onderzoek van onder andere TNO is gebleken dat snel weer aan het werk gaan de beste remedie is. Een voorwaarde daarbij is wel, dat de betreffende medewerker zelf ook gelooft in zijn of haar toegevoegde waarde. Het begin blijft sowieso lastig; het is soms moeilijk je weer te concentreren, mensen voelen zich moe en prikkelbaar. Langer thuiszitten kan dit niet voorkomen. Tegenwoordig is bijna iedereen met een burn-out na een maand of drie weer aan het werk.

Oorzaken van burn-out liggen soms binnen de medewerker zelf: perfectionisme, over eigen grenzen gaan, dat soort zaken. Maar vaak ook ligt de aanleiding bij factoren van buitenaf:

  • veel veranderingen binnen de organisatie
  • een slechte verstandhouding met de leidinggevende
  • hogere werkdruk
  • uitbreiding van het takenpakket en functie-eisen.

Helaas belooft de toekomst weinig goeds. Tot 2040 neemt het aantal werkenden af met een miljoen! Hierdoor zal de werkdruk alleen nog maar toenemen.

Wat kan een werkgever hier aan doen? Afwachten totdat het ziekteverzuim de pan uit rijst is geen optie. Een mogelijkheid die in het artikel wordt genoemd is “job crafting”: het aanpassen van de baan aan de medewerker. Tot zover het artikel in NRC Weekend.

Naast aanpakken van de omgeving van de betrokken medewerker, is het zeker zo belangrijk om ook aandacht te geven  aan de medewerkers zélf. De ervaring van Zakenmasseurs is, dat regelmatige behandelingen stoelmassage helpen om de belastbaarheid van de medewerker op peil te houden. De ontspanning van de stoelmassage is een effectieve uitlaatklep voor opgebouwde spanningen. De therapeutische aandacht voor de fysieke klachten voorkomt daarbij het korte ziekteverzuim. En dat is niet alleen onze eigen ervaring, dat blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek aan verschillende universiteiten!

Nieuws , , , ,