Arboregels voor thuiswerken en telewerken

Arboregels voor thuiswerken en telewerken

gezonde werkplek ziekteverzuimThuiswerkers en telewerkers vallen onder de Arbeidsomstandighedenwet. Thuiswerk is al het werk dat thuis gedaan kan worden, zoals enveloppen vullen en telefoon beantwoorden. Een telewerker werkt thuis of op een andere plek en houdt met behulp van computer en telefoon contact met de werkgever.

Telewerken, ook vaak Het Nieuwe Werken genoemd, kan helpen om langdurig zieke werknemers weer aan het werk te krijgen. Andere voordelen van telewerken zijn dat werknemers minder hoeven te reizen (minder woon-werkverkeer). Ook kunnen zij hierdoor werk en privé makkelijker combineren. Werkgevers kunnen besparen op kantoorkosten.

Voor thuiswerken gelden nu soepeler arboregels dan voor de werkplek in het bedrijf van uw werkgever. Vanaf 1 juli 2012 vallen thuiswerken en telewerken onder dezelfde, ruimere arboregels. Er gelden dan minder arboregels voor werken op andere plaatsen dan in het bedrijf of de organisatie van de werkgever, zoals bijvoorbeeld in een (internet)café of bij een klant. Werknemers zijn dan zelf verantwoordelijk voor hun gezondheid.

Op de site www.rijksoverheid.nl staat een heel leesbare brochure: Handreiking: Het nieuwe werken. Hoe blijf je er gezond bij? (PDF, 7,1 MB). Een aanrader.

Bronnen: onder andere www.rijksoverheid.nl.

Zakenmasseurs kan u ondersteunen bij de invoering van Het Nieuwe Werken. Wij geven uw medewerkers goede informatie over een gezonde werkhouding en over inrichting van de werkplek. En: door regelmatige behandelingen stoelmassage worden “pijnpunten” tijdig ontdekt en direct verholpen. Zo wordt uitval voorkomen en het ziekteverzuim beperkt. Wacht niet af, maar maak meteen een afspraak met Zakenmasseurs voor een oriënterend gesprek!

Medewerkers, Nieuws , ,
One Comment
  1. […] werkplek lichamelijke klachten krijgt, kan zijn werkgever hiervoor aansprakelijk stellen. Zie dit artikel met informatie over gewijzigde wetgeving per 1 juli […]

Comments are closed.

error: Content is protected !!