Snoepen op kantoor uit verveling

Snoepen op kantoor uit verveling

snoepen op kantoor uit vervelingOp kantoor staat de droppot vaak onder handbereik, en het lijkt moeilijk de verleiding te weerstaan. Reden genoeg dus voor een onderzoek door MyVoucersCodes.co.uk onder 1.947 vrouwen met een fulltime kantoorbaan. Uitkomst: gemiddeld namen de dames dagelijks zo’n 650 kcal aan snacks tot zich, ongeveer een derde van hun dagelijkse energiebehoefte. De belangrijkste reden voor het snoepen: verveling.

Aan de vrouwen werd gevraagd of, wat en hoeveel ze op hun werkplek snoepten. Bijna iedereen (87%) verwent zich dagelijk met iets lekkers. “Wie aan een bureau werkt, geeft gemakkelijk toe aan de lekkernijen dit daar te vinden zijn. Vooral vrouwen kunnen er moeilijk weerstand aan bieden”, aldus woordvoerder Mark Pearson.

In 11% van de gevallen wordt er gesnoept van een traktatie van een collega, maar in 49% is het simpelweg uit verveling. Thuis wordt er dan ook veel minder gesnoept dan op kantoor: blijkbaar is er thuis genoeg te doen. En welke snoeperij is favoriet? Niet erg verrassend: de meeste vrouwen (41%) houden van chocolade. Maar ook chips zijn met 31% erg in trek.

Nieuws ,