Marsdijkfestival SWAMP 2014

Marsdijkfestival SWAMP 2014

Marsdijkfestival 2014

SWAMP-Organisatie-Logo-Slogan-Datum2014Op de tweede zaterdag van september is er weer het SWAMP-festival in het Anne Frank Park in Marsdijk. Vorig jaar heeft Zakenmasseurs zich hier gepresenteerd samen met collega-masseurs uit de wijk. Dit jaar doet Zakenmasseurs niet mee in verband met de cursus stoelmassage in Meppel. Er worden weer gratis behandelingen aangeboden, nou ja, gratis: als tegenprestatie wordt een bijdrage gevraagd voor het goede doel dat aan het Marsdijkfestival verbonden is.

Over het Marsdijkfestival

Tijdens een netwerkbijeenkomst van ondernemers in Marsdijk in 2013, is het idee gelanceerd voor een jaarlijks terugkerend wijkfestival. Vaste dag: de 2e zaterdag in september en in het hart van Marsdijk: het Anne Frankpark. Marsdijk is gebouwd op een voormalig moerasgebied, vandaar ook de naam S.W.A.M.P. (het Engelse woord voor moeras) voor het Marsdijkfestival. Het Marsdijkfestival heeft een eigen website: www.swampmarsdijk.nl

Over Marsdijk

Marsdijk is een wijk in het noorden van Assen, hoofdstad van de provincie Drenthe, en is gebouwd in de periode 1985-2000. Marsdijk telt zo’n 13.000 inwoners, waaronder opvallend veel ondernemers: maar liefst 1.300!

De Marsdijk is van oorsprong een verhoogde weg, die begon bij de buurschap Peelo aan de westzijde, naar het dorpje Loon. Het was een dijk door een moerassig gebied. In oud-Nederlands werden dit soort gebieden soms ‘marsch’ of ‘mars’ genoemd (taalkundig verwant aan het Engelse woord ‘marsh’). Over onder andere deze dijk kwamen de Canadezen tijdens de Tweede Wereldoorlog Assen binnen. Het idee dat de dijk de naam kreeg vanwege deze ‘marsroute’ klopt niet. Reeds op de kaart van 1898 van het kadaster staat de naam ‘Marsdijk’ voor deze weg vermeld. Het is tegenwoordig een fietspad dat de wijk doorkruist.

Marsdijkfestival 2013

marsdijkfestival 2013

Masseurs van links naar rechts: Karin Boes, Margit Ceska, Martin Velthuizen, Eline Groenheijde (op de stoel). klik op de foto voor een vergroting (opent in een nieuw venster)

Op zaterdag 14 september was het dan zover: het Marsdijkfestival 2013! Vier masseurs uit Marsdijk presenteerden zich aan de bezoekers en gaven proefbehandelingen.
Het team masseurs bestond uit:

Karin en Margit gaven behandelingen Shiatsu. Deze techniek is gebaseerd op de traditionele Japanse Shiatsu (acupressuur). Karin gaf de behandelingen op een massagestoel, en Margit op een massagetafel. Eline gaf demonstraties Bowen Therapie (genoemd naar de ontwikkelaar Tom Bowen). Dit is een zachte maar doeltreffende methode om spanning in bindweefsel te normaliseren. Het voelt weldadig en werkt diep ontspannend. Martin gaf demonstraties stoelmassage, zoals deze ook worden gegeven bij bedrijven.

Steun voor de Stichting ALS

marsdijkfestival 2013

Martin, Karin, Margit en Eline.

De behandelingen waren gratis, wel werd een bijdrage gevraagd voor een goed doel: de spierziekte ALS. ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een zeer ernstige zenuw-/spierziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Over de oorzaak is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor wetenschappelijk onderzoek. Op de foto de cheque van € 132,50 voor de Stichting ALS.

Nieuws , , , ,