Informatie vooraf

Wat is stoelmassage?

Hier ziet u de houding op de massagestoel.

Stoelmassage is een drukpuntmassage van nek, schouders, armen, handen en rug. De behandeling wordt uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde stoel. De behandeling vind plaats door de kleren heen: u hoeft zich dus beslist niet uit te kleden. De behandeling duurt circa 15 minuten, en begint met een kort voorgesprek om eventuele aanpassingen te bespreken.

De specifieke technieken stimuleren de doorbloeding van het weefsel. Het helpt bij klachten als stijve nek, spanningshoofdpijn, tintelende vingers, pijnlijke schouders en armen. Dit werkt zowel preventief als gericht op herstel. De behandeling is bijzonder aangenaam om te ondergaan en is erg ontspannend. De behandeling wordt afgesloten met een korte activering zodat u daarna weer fit en alert aan het werk te kunt.

Kom op tijd! Het is zonde als de behandeling ingekort moet worden omdat een volgende collega al aan de beurt is. Laat uw mobiele telefoon achter bij een collega.

Wanneer geen stoelmassage?

In een aantal gevallen raden wij af om een stoelmassage te ondergaan. De belangrijkste contra-indicatie is koorts. Meld gezondheidsklachten of een mogelijke zwangerschap altijd aan de masseur vóór dat u een behandeling ondergaat, zodat hij of zij daar rekening mee kan houden. Vermeld altijd alle mogelijk relevante bijzonderheden, zoals of u op dat moment onder behandeling bent bijvoorbeeld bij een arts of fysiotherapeut, pas een arm uit de kom hebt gehad, etc.

Het is mogelijk dat de masseur de behandeling afraadt. De behandeling stoelmassage ondergaat u geheel op eigen risico.

De massagestoel

Hoewel de massagestoel licht is van gewicht heeft deze een draagvermogen van ruim 150 kg. Denk er echter aan bij het opstaan uit de stoel niet met uw volle gewicht op de armleuning te steunen; daar is de stoel niet op gemaakt!

De ervaring leert, dat het ook met een lange rok aan mogelijk is om op een elegante wijze plaats te nemen op de stoel. Ga naast de stoel staan, trek de rok iets op zodat één been naar de andere kant van de stoel gebracht kan worden en ga vervolgens gewoon zitten.

Hoewel u de behandeling volledig gekleed ondergaat, is het prettig om colbert, vest, trui etc. uit te doen. Stropdas en boord losmaken zodat de drukpunten in de nek goed bereikbaar zijn. De bril gaat af, sieraden kunnen in principe blijven zitten.

De behandeling zelf

De behandeling begint met drukpunten aan de schedelrand, in de nek en op de schouders. Vervolgens worden de schouders gestrekt en worden armen, handen en vingers behandeld. Ter afsluiting van het ontspannende deel worden drukpunten op de rug behandeld.

In het afsluitende, stimulerende deel van de massage worden de rug en de schouders beklopt en wordt de hoofdhuid geprikkeld.

Deze beschrijving is erg algemeen. De daadwerkelijke behandeling zal iedere keer iets anders zijn, afgestemd op de situatie op dat moment.

U hoeft helemaal niets te doen! Laat u volledig dragen door de stoel. Ga gewoon mee in de beweging, laat het alleen maar gebeuren. Onbewust gaat u misschien mee- of tegenwerken, de masseur zal dit benoemen waardoor u bewust kunt ‘loslaten’. Dit gaat steeds gemakkelijker!

De behandeling wordt bij voorkeur in stilte uitgevoerd. Zo kan de masseur zich goed concentreren en kunt u zich volledig ontspannen. Bovendien veroorzaakt praten spanning in de halsspieren, waardoor de behandeling moet worden onderbroken.

Spreek ook nooit iemand aan die in de stoel zit en een behandeling ondergaat: hij of zij is misschien in een diepe ontspanning en wordt daar niet graag ruw in gestoord! Vóór en na de behandeling is er voldoende tijd voor afstemming, beantwoorden van vragen, etc.

Effect van de behandeling

Merk op hoe ontspannen en fit u van de stoel afkomt! Houd dit prettige gevoel dagenlang vast door het af en toe terug te halen en er nog even van te genieten.

Een resultaat van drukpuntmassage is dat er afvalstoffen vrijkomen. Om deze goed af te voeren, is het belangrijk na de massage voldoende water te drinken. Neem direct na de behandeling een glas, en na een uur nog een. Dit is een minimum, iets meer is beter!

Mogelijke bijwerkingen

  • hoofdpijn.  Kan het gevolg zijn van uitdroging, denk er aan voldoende water te drinken (zie boven).
  • (spier-)pijn.  Mogelijk was de druk niet goed afgestemd op uw conditie. Dit verbetert naarmate u meer gewend raakt aan de massage. Volgende keer bespreken met de masseur zodat hij hier rekening mee kan houden.
  • vermoeidheid.  Is een aanwijzing dat afvalstoffen vrijkomen. Een goed teken! Blijf voldoende water drinken.

Meer weten?

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, stel die dan gerust de volgende keer aan de masseur. Meer informatie is ook te krijgen via de telefoon, e-mail of elders op deze website, zie bovenaan voor de contactgegevens.

error: Content is protected !!