Cursus stoelmassage

cursus stoelmassageZakenmasseurs verzorgt al jaren regelmatig een korte cursus stoelmassage. De huidige cursuslocatie is Podium Zuidhaege in Assen.

De eerstvolgende cursus start op 19 januari 2019. Je kunt je hiervoor nu aanmelden!

Het is vooral een praktische opleiding stoelmassage, met veel aandacht voor je techniek en (lichaams-)houding. Bij de handelingen wordt de achtergrond daarvan vanuit verschillende invalshoeken (anatomie, fysiologie, Oosterse geneeskunst, triggerpoints, haptonomie) aangestipt. Deze cursus stoelmassage is ook geschikt als je (nog) geen massageopleiding of workshop masseren hebt gedaan.

Na deze cursus stoelmassage kun je een heerlijke ontspanningsmassage geven die door iedereen zeer gewaardeerd wordt! Maar het is méér dan alleen ontspanningsmassage: er is ook aandacht voor de therapeutische kant van de massage. We gaan geen doktertje spelen, maar door aanpassingen in de basisbehandeling kun je wel klachtgericht werken.

Opbouw

Deze opleiding stoelmassage bestaat uit 4 zaterdagen. Op de eerste twee zaterdagen krijg je de hele basisbehandeling stoelmassage uitgelegd en oefenen de cursisten op elkaar. Ook leer je omgaan met het massagedoekje in de stoelmassage. Verder leer je hoe je de basisbehandeling stoelmassage kunt aanpassen bij bepaalde klachten. Naast de uitgebreide demonstratie, het zelf uitvoeren én het zelf ervaren van de behandeling krijg je ook toegang tot de filmpjes waarop de hele behandeling vanuit verschillende standpunten uitgebreid wordt getoond. De ervaring leert dat dit een zeer gewaardeerde ondersteuning biedt tijdens het leerproces.

Vervolgens krijg je 6 weken de tijd om praktijkervaring op te doen. In die tijd verzamel je tenminste 30 handtekeningen van mensen die je een behandeling stoelmassage hebt gegeven. Ook werk je tenminste één casus uit, en krijg je een lijst met vragen mee die je naar eigen inzicht kunt uitwerken.

Op de 3e dag corrigeren we eventuele ingeslopen foutjes in je behandeling stoelmassage. We oefenen verder en gaan nader in op varianten op de basisbehandeling stoelmassage. Ook komt dan de zakelijke kant van de stoelmassage aan de orde. Hoe verder na deze cursus stoelmassage? De laatste dag begint met het examen. ‘s Middags sluiten we af met een hele bijzondere (of juist gewone?) vorm van stoelmassage, en “fijne kneepjes”.

Voor deelname aan de opleiding stoelmassage is de beschikking over een massagestoel een voorwaarde.

Informatie over de cursus stoelmassage op een rijtje:

  • Data groep 2019-1: zaterdagen 19 januari, 2 februari, 16 maart en 30 maart 2019.
  • Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 8 cursisten.
  • Tijden: 9:30-16:30 uur.
  • Kosten: € 350 inclusief 21% btw (ongeveer € 290 exclusief btw) voor de cursus, de cursusmap, een flacon Sterillium handreiniger, een massagedoekje, een pak cellulose hoofdsteundoekjes, schoonmaakdoekjes en koffie en thee.
  • Locatie: Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, 9401 NZ Assen

Over de docent en de opleiding stoelmassage

Martin VelthuizenDocent is Martin Velthuizen, gediplomeerd massagetherapeut en al jaren actief met bedrijfsmassage vanuit Zakenmasseurs. Vele duizenden behandelingen ervaring, en al meer dan honderd cursisten opgeleid. Enkele uitspraken van de cursisten op de evaluatieformulieren:

  • “Compliment voor het geven van de cursus, vond het leuk en ongedwongen gegeven maar wel duidelijk.”
  • “De sfeer was gemoedelijk en gezellig, waardoor alles goed liep. Het was een leuke cursus.”
  • “Ik vond het een hele fijne leerzame cursus, waarbij je goed op alle vragen inging, alles goed uitlegde op een manier die bij die persoon hoorde.”
  • “Jouw visie m.b.t de stoelmassage -nadruk op het afstemmen op de client, en niet op het aanleren van een kunstje- sprak me erg aan, en heb je goed (op mij althans) weten over te brengen.”
  • “Je hebt veel aandacht geschonken aan de houding van de stoelmasseur t.o.v. de client, vond ik ook heel belangrijk, professionele aanpak dus.”

Zie ook de beoordelingen op de site van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.

Veelgestelde vragen over de cursus stoelmassage

Er is in Nederland slechts 1 massage-opleiding officieel erkend door een ministerie, en dat is de opleiding tot sportmasseur van het NGS. Alle andere opleidingen zijn al dan niet erkend door organisaties vanuit de branche zelf, die niet zelden ook stevige banden hebben met een opleider. ‘Wij van WC-eend adviseren WC-eend” dus. Iedereen mag zich (stoel-)masseur noemen, het is geen beschermde titel of zo. Er bestaat geen officiële instantie die cursussen stoelmassage erkent, dus in die zin is geen enkele cursus erkend.

Tussen les 2 en les 3 moet je handtekeningen verzamelen van mensen die je gemasseerd hebt. Ook moet je een casus uitwerken en een aantal vragen beantwoorden. Op de laatste dag van de cursus doe je examen. Als dat allemaal voldoende is krijg je een Diploma Stoelmassage. Daarmee kun je lid worden van de Beroepsvereniging van Stoelmasseurs, en kun je je diensten professioneel gaan aanbieden.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet je zijn aangesloten bij een door de verzekeringsmaatschappij erkende beroepsvereniging. Lidmaatschap van alleen de Beroepsvereniging van Stoelmasseurs is over het algemeen onvoldoende om voor vergoeding in aanmerking te komen.

De cursus is met slechts 4 dagen al erg compact. Als je niet alle dagen aanwezig kunt zijn heeft het geen zin om je in te schrijven. Je kunt natuurlijk ook alleen je belangstelling voor de cursus kenbaar maken. Ik stuur je dan een berichtje als er weer een nieuwe cursus gepland is.

Ja, er zakt wel eens iemand. De cursus is compact en je moet er echt wel wat voor doen. Het is een waardevol diploma, je krijgt het niet zomaar.

Informatie en aanmelding voor de cursus stoelmassage

Ben je op zoek naar een toegankelijke cursus stoelmassage? Wil je graag leren masseren op een massagestoel? En kun je er alle vier de cursusdagen bij zijn? Meld je dan hieronder aan voor deze leuke cursus! Misschien later? Geef dan hieronder je belangstelling aan, dan houd ik je op de hoogte van volgende cursusgroepen. Ook ben je dan als eerste op de hoogte als er proefcliënten nodig zijn voor het examen!

Naam*:
Adres*:
Postcode en woonplaats*:
Telefoonummer(s)*:
E-mailadres*:
Dit is een*: Aanmelding voor de cursusVerzoek om op de hoogte te blijven
Evt. vraag, opmerking etc:

Je krijgt per mail zo snel mogelijk een bevestiging. Zodra het minimaal aantal deelnemers is bereikt stuur ik je de uitnodiging en de factuur. De betaaltermijn van de factuur is 30 dagen. Per mail ontvang je kort van tevoren nog een berichtje.